Vinnare av Västmanlands klimat och miljöpris 2019.
 

Under en prisutdelning på Västerås Slott blev Flexiclean AB prisade för sitt miljöarbete. Prisutdelningen hölls på Västerås Slott och prisutdelare var landshövding Minoo Akhtarzand.

Juryns motivering:
                                                                                       FlexiClean AB
Västmanlands miljö- och klimatpris 2019 går till FlexiClean AB för sitt arbete med att förbättra vattenmiljöer genom att ta tag i en av vår tids stora miljöproblem, kemikalier som sprids i dagvattnet. FlexiClean har utvecklat filter som fångar upp tungmetaller, oljeföroreningar och även PFAS. PFAS är cancerframkallande ämnen som bland annat finns i våra textilier och ibland beskrivs som vår tids värsta miljögift. FlexiClean har även tagit sig an och hittat en lösning kring mikroplaster som sprids från konstgräsplaner.
Genom att på det här sättet förbättra våra vattenmiljöer har Flexiclean på ett förtjänstfullt sätt bidragit till att Västmanland har tagit ett viktigt steg vidare till Miljö- och klimatrådets vision, ett län som är miljö- och klimatförebild 2030. Och klimatförebild 2030.

Hör P4 Västmanland intervjua Peder Eneroth här

Kommentarer

Arkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senate inlägg

Etikettmoln

-